Bijles geven

Tijdens je studie is het belangrijk om een alvast een CV op te bouwen. In de loop der jaren zul je merken hoe belangrijk het is om werkervaring op te doen en dit te kunnen aantonen middels je CV. Begin daarom al op het moment dat je kan met een bijbaan. Als cassiere, vakkenvuller of ben je goed in natuurkunde? Geef dan bijvoorbeeld bijles natuurkunde.

Diverse banen bieden jou verschillende voordelen om je CV mee op te vullen. Wees daarom ook kritisch naar jezelf en bekijk welke vaardigheden jij het meest bruikbaar vindt voor op CV. Probeer vervolgens een bijbaan te vinden die aansluit op deze vaardigheden of eigenschappen, zodat jij je hierin kan ontwikkelen. Wil je bijvoorbeeld je sociale skills verbeteren? Dan is direct contact essentieel. Geef jeĀ bijles natuurkunde, dan leer je deze vaardigheden te verbeteren omdat je direct contact hebt met leerlingen.

Het opbouwen van een goede CV vergt tijd en dus ook ervaring. Op het moment dat jij voor jezelf weet welke vaardigheden of eigenschappen je verder wilt ontwikkelen, kun je gericht zoeken naar een bijbaan, maar kijk bijvoorbeeld ook naar hetgeen waar je in uitblinkt. Ben je bijvoorbeeld hartstikke goed in een bepaalde vak op school? Deel dan zelf deze kennis en geef bijles!