Maak het verschil door de vormgeving van je CV!

Het zoeken van een goede baan die precies aansluit bij jou kan nog een lastige klus zijn. Om je kansen nog iets te vergroten om toch wel die ene topbaan te kunnen krijgen kun je je CV nog iets verbeteren. Bij iedere sollicitatie zal je een CV moeten inleveren. Uiteraard is dat erg belangrijk, een goed CV valt op tussen alle anderen. De inhoud van je CV is uiteraard erg belangrijk, werkervaring, motivatie en de juiste diploma’s zijn vereist. Maar ook al heb je precies alle goede diploma’s en werkervaring, zo zullen er nog wel een paar sollicitanten bij zitten. Hoe zorg je ervoor dat jouw CV toch bovenaan die stapel beland?

Zorg voor een goede vormgeving van je CV. In eerste instantie zal je misschien denken dat dit weinig verschil zal maken. Maar je CV is toch je visitekaartje, als dat er een is met een standaard opmaak uit Word maak je toch minder indruk dan een strakke en originele opmaak. Veel mensen lezen wat er op je CV staat als eerste, de zogenaamde ‘woorddenkers’. De inhoud is natuurlijk het belangrijkste, maar veel mensen denken ook in beelden, zogenaamde ‘beelddenkers’ . Een aantrekkelijke vormgeving die ook nog eens prettig om te lezen is dus de perfecte combinatie waarmee je zowel woord- als beelddenkers boeit!

3 tips om jouw CV op te laten vallen door de vormgeving:

  1. Zorg voor een originele en creatieve opmaak. Zorg ervoor dat je creatief gebruik maakt van kleuren, lettertypen en foto’s. Zorg ervoor dat jouw CV ‘one of a kind’ is en opvalt tussen alle andere.
  2. Houdt het overzichtelijk. Ondanks dat je wellicht erg creatief bent, het gaat er uiteindelijk om dat de werkgever snel en goed ziet wie jij bent en wat je doet.
  3. Benadruk je sterke kanten! Ben je creatief, wees niet bang om daar wat van te laten zien in je CV! Ben je juist rustig en overzichtelijk, laat dat ook doorschemeren in de opmaak van je CV.